9.3.08

>>>AFSA Giveaway #2

Dags för en Giveaway igen!

Denna gång ger vi bort barnboken "Kwela Jamela - Afrikas Drottning" av sydafrikanska författaren Niki Daly. (Boken är på svenska).

"Jamelas mamma ska sy en klänning inför ett bröllop. Hon har valt ett vackert tyg. Men innan hon kan börja sy måste hon tvätta tyget. Mamma och Jamela njuter av att se det torka i vinden. Mamma ber Jamela att vakta tyget medan det torkar färdigt, lita på mej svarar Jamela. Men Jamela glömmer sitt uppdrag, hon sveper det fina tyget omkring sig och promenerar gatan fram. Hon ska visa Thelma sin fina bröllopsklänning. Men så händer den ena olyckan efter den andra och den stolta promenaden slutar med en katastrof. Men innan katastrofen är ett faktum hinner Jamela bli fotograferad. Allt slutar lyckligt med Thelmas bröllop och både mamma och Jamela har nysydda fina klänningar."


För att delta, lämna en anonym kommentar där du nämner någon barnbok som ditt barn tycker speciellt mycket om, eller någon barnbok som du tyckte var bra när du var liten!
Vinnaren kommer att väljas slumpmässigt bland kommentarerna om en vecka.
Det kommer att vara 2 vinnare denna gång!

Lycka till!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tyckte om Jan Lööf böckerna och Chris van Allsburg böckerna när jag var liten!

Anonym sa...

Jag var förtjust i Elsa Beskows böcker när jag var liten. Det finns mycket att titta på, på varje uppslag.

Anonym sa...

När jag var liten tyckte jag mycket om Totte böckerna. En favorit var Totte går till doktorn.

Anonym sa...

Jag tyckte om Nicke Nyfiken...
Har köpt som jag skall läsa för vårt barn...

Anonym sa...

Jag älskade boken om Klas Klättermus av Thorbjörn Egner när jag var liten!

Anonym sa...

Herhjemme elsker vi bøgerne om Pyret. De bliver læst igen og igen og igen.

Anonym sa...

Jamela böckerna är jättebra och också läser vi Pyret (Sarika på finska versionen) -böcker kanska ofta.

Anonym sa...

Nicke Nyfiken hörde även till en av mina favorit böcker som liten. På mitt jobb är Rut och Knut böckerna mycket populära.

Anonym sa...

Hej!

Kattresan tyckte jag om när jag var liten.
Mina barn tycker om Barbapapa!

Anonym sa...

Boken om Den lilla katten Jum-Jum, en av mina allra första böcker, blev som en ramsa som nästan sitter i minnet fortfarande. Några år senare läste vi Nicke Nyfiken många, många gånger.

Anonym sa...

Vår pojk är bara 1 år, så hans favoriter just nu är bl.a. en tysk bok "Auf dem bauernhof" som handlar om mjuka djur (som man kan känna på) på en bondgård. "Hur låter bilarna" och "Kossan Rosa" är också favoriter.

Anonym sa...

Vår grabb har hunnit bli 7 år nu, så numera är det mest fotbolls och hockeyböcker som gäller! När han var mindre skulle vi läsa om Castor varje kväll tyckte han!

Anonym sa...

V�rt barn �r 9 m�nader och �lskar att titta i Baby Einstein Mirror Me tillsammans med mamma.

Anonym sa...

Våra barn gillar lite olika saker men de två små håller Kwela Jamela och Lill Zlatan som två stora favoriter och den store älskar Harry Potter!

Anonym sa...

Vårt barn älskar prasselböcker, de smakar gott och är kul. Vi hade en lånad prasselbok med oss till Sydafrika (i tyg med Miffo)och den är fortfarand efter 3 månader den bästa leksaken. Nu är han 10 månader.
Själv älskar jag Petter och hans fyra getter, sen jag var barn.

Anonym sa...

Vår son är bara 15 månader. Hans favorit just nu är en "känna-bok" från Kärnan förlaget om hundvalpar där man kan känna på deras päls.

Anonym sa...

Min dotter på 1,4 år älskar för tillfället en bok som heter "Lilla boken om motsatser". Där letar hon alltid upp en bild på en sjöstjärna, som hon sedan kan titta på nästan hur länge som helst. Igår tittade vi i en ny bok och innan jag hann märka det hade hon hittat en sjöstjärna i den boken också som hon pekade och tittade på med stora ögon! Innan var det bara "Pino's dagbok" som gällde.

Anonym sa...

Sonen gillar Barbapapa och Richard Scarry-böckerna. Dom var även bland mina favoriter när jag var liten. För tillfället har vi en sagoperiod och läser folksagor från hela världen. "När Findus var liten och försvann" är också en favorit.

Anonym sa...

Alla kommer här med så fina barnböcker, men jag läste
- Fantomen (svartvitt)
- Buster
- Stålmanen
- Agent X9 (när jag blev lite äldre)

Anonym sa...

Findus och Pettson b�ckerna har alltid h�rt till mina stora favoriter!