23.8.07

>>>AFSA fråga 14 : Donationer till barnhemmen

Vilka donationer verkade barnhemmen
uppskatta/behöva mest?


(kläder, blöjor, leksaker, mat etc?)

6 kommentarer:

Anonym sa...

På Door of Hopes hemsida är det förbrukningsartiklar de säger att de vill ha. Det går ju åt en hel del av den varan. Vi köpte med kläder också eftersom vi fick jättemycket kläder till vår prins när vi fick honom. Vi köpte kläderna i SA eftersom de var billigare där. Filtarna vi hade med oss från Sverige var väldigt uppskattade, helst fleece filtarna med barn motiv!

Anonym sa...

Abba Nursery skriver även dom på sin hemsida vilka slags donationer dom helst vill ha http://www.sacaresforlife.com/sac4l_nursery_home.html
. Vi samlade in pengar innan vi åkte (släktingar och vänner bidrog) och frågade barnhemmet när vi kom dit vad de önskade sig att vi köpte för dem. Martie fixade att vi blev körda till en butik där grejorna dom önskade sig fanns, och så hämtade vi dom när vi besökte barnhemmet.

Vi hade med oss skumtvättlappar och parfym- och parabenfria krämer från Danmark, men jag vet inte om de uppskattade dem på barnhemmet. De skrev i sin "önskelista" att de gärna emottog såna donationer, så det var säkert välkommet. Vår dotter doftade som en hel parfymbutik när vi fick henne, och det fanns bara parfymerade krämer att köpa i butikerna Sydafrika, så vi önskade att åtminstone några barn skulle få vara lite mer parfym- och parabenfria. Hämtade med så mycket krämer och lotioner som vi hade möjlighet för i kappsäckarna.

Vi hade även med en kappsäck med leksaker och kramdjur som vi gav åt Abba som vidaredistribuerade dem till dem de tyckte behövde dem.

Anonym sa...

Vi hade med donerade kläder och lakan, några krämer och lite pengar som vänner gett. Pengarna hade vi tänkt köpa nånting för, men just då behövdes de till ett specifikt ändamål, vi skrev ändamålets namn på ett slutet kuvert och fick kvitto. Vi fick ingen uppfattning om vad som uppskattades mera eller mindre, de säger att de är glada över allt de får. Nu läste jag i Abba Houses nyhetsbrev att de gärna tar emot scrapbookgrejor för fotoalbumen de gör om alla barnen. Jag tror detta endast gäller Abba Nursery i Pretoria.

Anonym sa...

Jag tror att det kan vara bra att invänta tills man är i SA och köpa det som behövs på plats. När vi var nere sist så behövde de pengar för att måla om ABBA nursery och då kändes det bra att bidra med pengar till det. Det är bara att fråga Heidi eller Martie så tar de reda på vad barnhemmet vill ha just då.

Anonym sa...

Ha gärna en plan i bakfickan för när vi var nere så fanns det ingen tid för någon att fråga barnhemmet vad de behövde just då.

Anonym sa...

Vi frågade genom Heidi och fick svar att barnhemmet önskade blöjor, tvättmedel och mjukmedel, vilket vi köpte för ca 300 kr. Vi hade också med lite andra små gåvor från Sverige till personalen.