29.7.07

>>>AFSA fråga 10 : Bästa utflykt

Vilken var den bästa / mest uppskattade utflykten ni var på i Sydafrika???

Of the trips that you took while in SA, which was the best and most memorable?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vi var på Pilansberg-African Market-Cutural Village samt Menly och zoo. Pilansberg var fantastiskt - ett minne för livet!

Anonym sa...

Safari Pilansberg & Soweto tyckte vi var väldigt sevärt!

Anonym sa...

Pilansberg o Kyrkan var helt klart det bästa vi gjorde!
MEN vi var så uppfyllda av att ha blivit föräldrar, så vi ska åka igen för att "turista", de va liksom inte det som var det viktiga!

Anonym sa...

Hmmm...Kyrkan tog vi som självskriven. Det var verkligen en upplevelse som absolut rekomenderas!

Alltså ser det ut så här för oss, Kyrkan, Safari & Soweto.

Anonym sa...

Hej hopp!
Kul med en Sydafrika-sida till.
Vi har varit där två gånger. Andra gången var vi på Pretoria zoo.
Rankat som 10:e största zoo i världen om jag minns rätt.
MYCKET sevärt! Kul för storasyskon.
Vi var också på 2 dgrs zafari, kyrkan, Culture village.

Anonym sa...

Vi var i Pilanesberg på 2 dagars safari, Cultural Village och African Market. Det var kanonbra! Sedan vi fått vårt barn (6 mån gammal) var vi på Lejonparken, Zoo, i kyrkan (Cornerstones Assembly, som de rekommenderar), i botaniska trädgården och i Soweto och så reste vi till vårt barns barnhem på besök. Vår resa varade i 3 veckor.

Allt var bra. Förutom Safarin var Lejonparken jättehäftig. Jag älskar att mata giraffer!!!!! Och klappa lejonungar och strutsungar och se hyenor var också kul. Och vildhundarna som retade strutsen.Vi var i lejonparken en söndag och då hade dom lunchbraai som var jättegod med Boerwurst, lamm, kyckling, pap, potatisgratäng mm.

Maten vi åt i Soweto var sådär, vi var lite tveksamma om någon skulle bli magsjuk efteråt, men vi klarade oss trots att köket inte såg så hygieniskt ut med flugor överallt.

Jag var lite besviken på Botaniska trädgården för det var inte så mycket blommor, mer olika sorters träd och Aloeväxter. Men det fanns en fin restaurang där att äta mat på och det var skönt och rofyllt att bara vara där.

Ulrika

Anonym sa...

Det kan vara bra att veta att med den nya vistelsens längd på tre veckor har man nu ca 12 dagar mitt i utan något inbokat (mellan domstolen på onsdagen vecka 1 och besök place of safety/träff biomamma tisdagen vecka 3). Vet man det på förhand kan man ju planera in en resa, exempelvis till Kruger, Mpumalanga, Durban, Port Elizabeth eller Cape Town. Självklart måste man inte resa långt, det går alldeles utmärkt att stanna i Pretoria med omnejd också, det beror förstås på hur anknytningen går, vad man vill spendera, vad man sett eller inte sett redan osv. För oss var det tredje resan, så vi hade gjort det mesta i Pretoriaområdet, så vi bestämde oss improviserat för att dra till Kapstaden i fem dagar, varav två resdagar - Martie ordnar med allt, så det är bara att kliva på planet - och det ångrar vi inte! Där blev vi hämtade och runtkörda av Louis och Mariette, underbara människor som kör åt Abba (det är visst belgare, tyskar och norrmän som adopterar från Kap numera). Eftersom de är vana vid adoptivfamiljer med små barn var det förstås mycket enkelt att åka med dem, och de skräddarsyr efter varje familjs behov. Som fd general i flottan och på slutet av karriären högst ansvarig för Nelson Mandelas "Nelsons" (!) hälsa, hade Louis förstås mycket intressant att berätta!