6.3.10

>>>AFSA fråga : Alleyn Mansion

Nu var det längesedan vi hade en AFSA-fråga här på sidan!

Det är många som undrar vad familjer har tyckt om att bo på Alleyn Mansion i Pretoria. Denna möjlighet fanns inte förrän slutet på 2008, så många familjer som nu kommer att åka tillbaka till Sydafrika en andra eller tredje gång vill gärna få reda på hur det var att bo där.

Klicka här >>> för att läsa mer om Alleyn Mansion på Marties sida.Ni som har bott på Alleyn Mansion, vad tyckte ni?

Fördelar / Nackdelar / jämfört med där ni bodde innan?

Man kan lämna en kommentar på detta inlägg anonymt, om man vill svara på frågan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

1. Bilderna från hemsidan är hämtade från 4 olika lägenheter. Det är mycket mer slitet än det ser ut, ojämn standard på lägenheterna.

2. Det är 3 lägenheter på nedre botten, 2 på övre plan, däremellan är det en lång trappa.
Lägenheterna på övre plan har ingen egen uteplats. De 3 lägenheterna på nedre plan har eget utebord utanför sin dörr.

3. Städerskorna har ingen egen tvättmaskin utan använder den i lägenheten för att tvätta sängkläder o handdukar (inte bara dina utan kan vara från andra lägenheter också). Etersom tvättmaskinen används av städerskan vet man aldrig när hon kommmer (vilket var irriterande då vi gärna ville vara lättklädda i lägenheten p g a värmen eller vara i fred när barnet skulle sova eller vi passade på med vuxenaktiviteter). I övrigt var städerskan otroligt seg, kunde städa i timmar trots att det verkligen inte behövdes.

4. Porslinet du råkar slå sönder (eller städerskan när hon själv diskar) får man lov att betala när man åker hem, 1 glas = 100 kr.

5. Alleyn ligger bra och nära både nära det stora och mindre shoppingcentret. Lätt att hitta.

6. Gården är väldigt varm på dagen, väldigt lite naturlig skugga, vilket också förstås betyder att det inte är en massa flugor/myggor.

7. Poolen är inte uppvärmd, bara av solen = ganska kall.

8. En stor rugbyarena ligger precis i närheten, kan vara mycket ljud sent på kvällarna vid match. Likaså med en bar.

9. I köket finns varken bra stekpannor eller salt o peppar. Be om att handla på vägen hem från flygplatsen, köp då även schampoo, diskmedel o diskborste. Toapappret var det också lite snålt med, vi köpte eget o hade när det andra tog slut på helgen.

10. Uteplatsen på gården var på ena sidan kullerstentyp och på andra sidan stenplattor med en kant på ca 30 cm ned till gräset. Olämpligt för barn i 1-2 års åldern.

11. Vaktmästaren o städerskan sover på området i veckorna. Vaktmästaren torkar av alla bord o stenplattorna varje morgon. Glöm inte ge honom dricks när ni åker.

Anonym sa...

Vi har bott både på Chancellors (2007), Alleyn & The Rose (2010).
På Alleyn bodde vi i en av lägenheterna på nedre plan och på The Rose i den "stora stugan".
Av de boenden vi bott på tycker vi att lägenheten på Alleyn är det boende som hållt högst standard. Det har det modernaste och bäst utrustade köket (även om knivar och stekpannor kunde varit bättre) och har ett helt ok badrum med både badkar och separat dusch.
Precis som andra påpekat så är Alleyn det boende som ligger närmast allt (Eastwood, Hatfield & Abbas kontor). Men det ligger också nära en ganska trafikerad gata, en sportbar och Rugby/fotbollsstadion så det kan bli ganska mycket störande ljud utifrån, speciellt på sommaren när man vill ha fönstren öppna. Vi tyckte dock inte det var något stort problem.
Lägenheten hade inte luftkondisionering vilket jag tror att lägenheterna på övervåningen har, men det funkade bra ändå trots att det var runt 30 grader när vi var där.
Det blir varmt på den lilla gården på framsidan när solen ligger på, men det går även bra att sitta på baksidan där det finns ett stort träd som ger skugga.
Vi hade en del myror i lägenheten, men inte mer än vad vi hade på de andra boendena.
Det trådlösa nätverket fungerade bra jämfört med de andra boendena (även om det inte fungerade felfritt).