26.3.08

>>>Filmer med ett positivt budskap om adoption

I filmen Bella träffar vi en ung kvinna som har just fått reda på att hon är gravid. Hennes första tanke är att göra abort, men efter att ha tillbringat dagen med en vän ändrar hon sig. Filmen följer dem under denna speciella dag och har ett underbart slut!

Läs denna artikel >>> för att se vilken impact filmen har haft.
Juno är en komedifilm som ändå (ibland) behandlar huvudämnet (oönskad graviditet) på ett hyfsat seriöst sätt. Filmen och humoren är riktade till tonåringar. Även i denna film tänker biomamman först göra abort men ändrar sig när hon väl är inne i kliniken, när hon får reda på fler detaljer om fostret/barnet hon bär. Hon väljer istället adoption, och i filmen får vi även träffa dem blivande adoptivföräldrarna. Denna film har sina nackdelar, men det övergripande budskapet av att välja adoption istället för abort, riktat till tonåringar, har helt säkert räddat många liv.
Martian Child är också en komedifilm som är bra på att ta upp viktiga saker på ett seriöst sätt. Dennis är en föräldrarlös pojke som lever i sin egen lilla värld. David är en man som har alltid drömt om att bli pappa men gav upp hoppet när frun dog tidigt. Det visar sig att de har mycket gemensamt och David bestämmer sig för att adoptera David. Filmen visar ups och downs i deras relation och slutar på ett positivt sätt, även om jag tyckte att bioföräldrarna behandlades för negativt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tackar för tipsen - är en stor filmvän och har aldrig hört om dessa förut så det uppskattas :-)