25.9.07

>>>Webbutik Spotlight : Africa Now


Africa Now importerar och säljer afrikansk modern design och konsthantverk från södra Afrika. De produkter de hittills säljer är nästan alla från Sydafrika och är Wire Art för det mesta.

Ingen vet riktigt ursprunget till Wire Art (ståltrådskonst) men det mest sannolika är att den har sitt ursprung kring bergsområdena i Maputoland och Zululand i Norra Kwazulu-Natal provinsen i nordöstra Sydafrika.

Under många år var det herdepojkar, som i avsaknad av leksaker, skapade leksaker av ståltrådsgalgar, konservburkar och vad de kunde komma över. De gjorde skalenligamodeller av bilar av läskburkar och andra metallbitar.

Senare började vuxna tillverka wire leksaker till exempel bilar och motorcyklar och sälja till turister och på så sätt uppstod konstarten Wire Art.

Nu är Wire Art en fullt utvecklad konstart som är mycket levande i Sydafrika. Vart man än kommer kan man finna produkter i Wire Art. Det görs allt från skålar, radioapparater, CD ställ, smycken och inredningsdetaljer. Dessa hantverk är inte bara vackra utan också ofta funktionella.

Klicka här för att komma till Africa Nows webbutik >>>


Inga kommentarer: