>>>Sydafrikansk mat - Pink Grape Ice Cream
Denna gång kommer receptet från Arla Kökets receptblad "Smaka på Sydafrika" (1/07).
Nu när det har blivit sommarväder så blir man sugen på glass!
Vi testade därför följande recept för "Pink Grape Ice Cream":
4-6 portioner
-3 äggulor
-1 dl florsocker
-1 blodgrape
-3 dl Arla vispgrädde
Till servering:
-1 blodgrape
Riv grapeskalet fint. Dela grapefrukten, pressa ur saften och skrapa ur fruktköttet. Vispa ihop äggulor, florsocker, grapeskal, saft och fruktkött i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten. Häll smeten i en form, frys i minst 4 tim. Ta fram glassen och låt den mjukna i rumstemperatur ca 30 min. Servera gärna med grapeklyftor.
Vad vi tyckte:
-Jättefräscht! Den perfekta efterrätten på en varm sommarkväll!
-Men, vi skulle haft mycket mer florsocker, t ex 2 dl istället för 1 dl.
-En av oss gjorde en milkshake på det som blev kvar och det var också mycket gott!
Kan rekommenderas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar