17.8.07

>>>AFSA Exchange

Till alla väntande familjer!

Vi har fått in ett förslag som jag tycker låter hur bra som helst!

Det kommer att heta ”AFSA-Exchange
och går ut på att stötta ett annat par i sitt väntande.

Det kommer att gå till så här:

1) Om ni är ett par som väntar antingen på att skicka era papper eller väntar barnbesked, och ni vill vara med i AFSA-Exchange, så skickar du oss din anmälan (helt enkelt ett mail att ni vill vara med, vad ni heter och er adress).

2) När vi har fått in tillräckligt många intresserade familjer, så väljer vi ut ett annat par till er slumpmässigt. Du får ett mail där det står vilket par ni har fått och deras adress. (Svenska par får svenska par, danska par får danska par etc.)

3) Första uppgiften utför du som en ”hemlig kompis”.

Det vill säga, under tiden paret väntar så skickar ni dem någonting relativt enkelt som kan passa ett barn från 0-2 år (kan vara t ex en haklapp, leksak, mössa m.m.) för ungefär 100 kr. Men du skickar det anonymt! (bara för att höja spänningen!).

4) Andra uppgiften utför du efter att paret har kommit hem med sitt barn.

Då skickar du en till present (och vet kanske då vilken storlek etc är mer lämpligt och kan köpa klädesplagg t ex, igen för 100 kr) till barnet, men den här gången (om ni vill) kan ni avslöja vilka ni är!

Vi tycker det låter jättespännande!

Vill ni vara med, maila namn och adress till lorentzontranslation@yahoo.se

Inom ett par veckor hoppas vi att en hel del av er vill vara med
och vi kan skicka ut ett mail med vilket par ni får stötta!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj! Får mig nostalgisk och tänka på alla barn- och ungdomsläger från förr med "hemlig kompis" som la blommor och godis under huvudkudden. Kul idé! Jag ska inte säga tyvärr, men jag är inte väntande längre så vi får kanske vara med om det blir ett till barn...

Anonym sa...

Låter spännande och roligt!
....men kanske för dem som ligger närmare att få skicka iväg sina papper. För oss som nyss har hamnat i kösystemet kommer det dröja ett par år innan vi har vårt barn och då skulle en haklapp i dagsläget nästan kunna göra en ledsen. DÄREMOT så kunde t ex peppande vykort från ett anonymt kompispar vara en hjälp i den tröstlösa väntan.

Hur avsöljas de hemliga kompisarna sedan?

Mr and Mrs Lorentzon sa...

Jag håller med, det är kanske bäst att "matcha" par i liknande situationer, och i så fall inte ge något som skulle göra en ledsen!

Vykort låter ju som en jättebra idé.

Den hemliga kompisen avslöjar sig när han/hon vill, men det kan vara kul att vänta tills man har skickat "Välkommen hem" gåvan!